Značenje cvijeća

cvjećarna dostava
dostava cvijeća
internet cvjećarna dostava
cvjećarnica dostava

Poslata Vam je dostava cvijeća! Koliko vam se puta dogodilo da dobijete buket cvijeća  i  pokušavate da protumačite njegovo značenje ili čak da ga kupujete za nekoga  ali niste sigurni kakvu priču priča cvijeće.

Te brige su opravdane jer i najljepši cvijet nekada krije iza sebe pogrešnu poruku. Mali brzi savjet , ne poklanjate tuđoj ženi buket sačinjen samo od crvenih ruža, nikada!

U našoj radnji se često dešava da su muškarci skeptični kada je u pitanju cvijetni aranžman ako ne sadrži samo ruže, obično se postavlja pitanje “a koje je značenje ovog ostalog cvijeća”.Čuli ste za štos kineskih tetovaža , istetoviraju jedno a one znače sasvim drugo. To je tako kada nešto ne razumijemo pa možemo samo da komentarišemo fizički izgled.

Tako i sa cvijećem, recimo, za crvene ruže svi znamo da simbolizuju ljubav , ali ako se napravi u kombinaciji  na primjer sa karanfilom koji čuva odnose  među  parovima, to buketu daje svoju jačinu i prenosi pravu poruku.Hajde da proučimo “cvijetni jezik” i probamo da prenesemo savršenu poruku vašoj curi, supruzi, prijateljici,mami…

Značenje boja:

Crvena – energija, požuda, strastvena ljubav

Žuta – sreća, novi početak, uživanje

Bijela – nevinost,humanost i poštovanje

Roza – mladost nevinost uživanje

Ljubičasta – dostojanstvo, ponos i uspijeh

Plava – smirenost vedrina

Narandžasta – zadovoljstvo i želja za životom

Zelena – zdravlje, dobra sreća i mladost

Značenje cvijeća:

Ruža – najiskrenije emocijeSuncokret – radost i život

Božur – Čast i bogatstvo

Hrizantema – Istina

Lizijantus – Sreća u domu

Plavi čičak – uspijeh u poslu

Karanfil – Očuvanje odnosa među parovima

Orhideja – uspijeh, posebnost, ljepotu , romantiku

Hortenzija – srdačnost i pomirenje

Gladiola – prirodna ljupkost i jačina karaktera

Ljiljan – beskrajna ljepota, čistota, djevičanstvo

Alstromeria – dobrodošlica i ljupkost

Gerber – Snaga i prijateljstvo

Zato volim cvjetni biznis. To dotiče ljudske živote. Upoznajemo ljude i imamo privilegiju biti dio posebnih događaja i trenutaka u ljudskim životima.

Dostava cvijeća

dostava
dostava cvijeća na adresu
cvjećarna dostava cvijeća

Croatia Cvjećarna razumije važnost izražavanja vaših misli istim intenzitetom kojim bi vaša prisutnost dala događaju. Naš cilj je izmamiti osmijeh na vaše lice i biti vaša savršena komunikacija.

Naš uspjeh je vezan uz broj zadovoljnih kupaca koje imamo. Ovdje ćete dobiti svježu i divnu kolekciju dostavljenu na kućni prag.

Cvjetni aranžmani su jedan od najljepših načina da pokažete svoja osjećanja, a sa Vašim vodećim cvjećarom u Hrvatskoj imate pristup najsjajnijim aranžmanima po najpovoljnijim cijenama, a dostava cvijeća je miguća svega 4 sta nakon prijema narudžbe.

Hrvatska Internet Cvjećarnica nudi nov i jednostavan način da vam pokaže brigu sa svijetlim i svježim cvijećem koje je savršeno za svaku prigodu. Bilo da planirate svoj veliki dan vjenčanja ili jednostavno želite poslati aranžman nekomu kog volite, naš cvjetni butik nudi sezonske mogućnosti koje oduzimaju dah s već pripremljenim dizajnom od kojih možete birati. 

Dani kada ste za svoje najmilije kupovali cvijeće iz lokalne trgovine su davno prošli. S ubrzanim tempom života kupovina iz online cvjećarnica postaje suvremeni trend.

Posebnost darivanja

Osjećamo se posebno kada smo zaljubljeni! Činimo sretnim jedno drugo kad smo u dobrim odnosima. Naša djevojka/dečko uvijek ima prioritet u našem životu, svaka njihova riječ za nas postaje presudna. Zaljubiti se je tako lako, ali dugo održavati vezu postaje teško. Vrlo malo ljudi svoju vezu smatra dugotrajnom koji su istinski zaljubljeni.

Učiniti našu vezu dugotrajnom nije laka stvar u koju moramo uložiti vrijeme.Našu djevojku treba natjerati da se osjeća posebnom i izvanrednom, a bolji način da se ona osjeća posebnom je da joj predstavimo neke dirljive darove.

Svi kažu da je djevojke teško razumjeti da su tako nepredvidive. A kad govorimo o osobi koja ima nepredviđenu prirodu pa postaje teže odabrati neki poklon za djevojku. I vrlo je očito koga najviše volimo, više razmišljamo o odabiru darova. Dakle, putovanje odabira darova za djevojku je ovdje završeno.

Online cvjećarnica

intrernet cvjećarna split

Online cvjećarnica  je najbolja platforma za vas na kojoj ćete dobiti sve vezano za svaku priliku bilo da je to njezin rođendan, godišnjica vašeg sastanka, Valentinovo i mnoge druge. Ova jedinstvena web stranica će u potpunosti ispuniti sve vaše želje.

To je najbolja platforma za online kupovinu za sve zaljubljene.Samo naručite online darove za nju i donesite malo veselja na lice s ovim nevjerojatnim i iznenađujućim darovima.Ako se pitate koji bi trebao biti savršen dar za vašu djevojku, u nastavku su neke nevjerojatne ideje za poklon za djevojku.

Buket cvijeća

Buket cvijeća : Poklanjanje buketa cvijeća vašoj djevojci je savršena opcija. Cvijeće uvijek zadivi djevojke u svakoj prilici.

Parfem

Parfem : Miris parfema vas uvijek privlači na nekoga. Privlače ih kada ste upotrijebili vrlo umirujući miris parfema. Najbolja opcija je pokloniti omiljeni parfem svoje djevojke. 

Medvjedići

Medvjedići : Mekane igračke su uvijek omiljeni pratilac djevojčica prije spavanja. Obožavaju spavati s ovim prelijepim medvjedićima. Znamo da zvuči djetinjasto, ali oni vole njegovo društvo. Nemojte puno razmišljati, samo joj kupite mekani i šareni medenjak. Pričekaj malo, ne zaboravi imati na umu njezine omiljene likove iz crtića kada joj kupuješ plišane.

Čestitke

Čestitke: Ovo doba u kojem je sve okruženo tehnologijom zaboravljamo na stare divne načine kojima su se nekad prenosile poruke ljubavi. Ali ljubav pokazuje gdje radite nešto drugačije za svoju voljenu. Vrlo je jednostavno odabrati mobitel i napisati svoje osjećaje u jednoj poruci. Ali kada svoj osjećaj zapišete na papir, to vas drži u nekoj izvanrednoj zoni. Čestitka je najbolji način da u pisanom obliku pokažete svoje osjećaje. Samo napišite na kartici što god osjećate prema njoj i poklonite joj.

Baloni

Baloni : Pokažite joj slobodu u svom životu. Poklonite joj nekoliko šarenih balona i pokažite joj da je slobodna za svoja mišljenja u životu. Održavaš je jednakom u životu.

Na kraju

Na kraju, ali ne i najmanje važno, svježe cvijeće! Svaki dar se ne može zamijeniti svježim cvijećem, a najbolji dio online cvjećarnice je što postoji ogroman izbor cvjetnih darova za djevojku. Samo odaberite neki dražesni buket i poklon djevojci.  
Cvijeće širi blagi i umirujući miris u našem životu. To je za nas neprocjenjiv dar prirode. Postoje sorte cvijeća i različitih boja cvijeća koje širi sreću u našim životima i daje mnogo razloga za osmijeh.

Cvijeće igra presudnu ulogu u našim najvažnijim životnim prigodama, bilo da je rođendan , obljetnica, sprovod, vjenčanja, itd. neizostavno je zar ne?

Prilika u kojoj želimo cvijeće na veliko, a negdje je dovoljan samo jedan cvijet da izrazimo svoje osjećaje što ovisi o prigodi.

Sorte cvijeća i prigode

Sada kada govorimo o cvijeću, kako se ne može govoriti o sortama cvijeća.Poseban dan koji simboliziraju različite sorte cvijeća i mi kupujemo posebno cvijeće za poseban dan. Cvijeće je od davnina imalo bogato simboličko značenje , pa ne čudi da se oko njih pojavilo dosta mitova. Od narcisa i zumbula do ruža i božura, cvijeće je igralo ulogu u mnogim starim pričama. Posebno grčka i rimska mitologija često sadrži cvijeće ali dijelom i zato što su drevni bogovi imali lošu naviku pretvarati ljude u njih!

A sada, kada govorimo o sortama cvijeća, dopustite lime da vam osvetli neke od ovih poznatih i prekrasnih cvjetova:

Ruža

Ruža:  Ruže su klasično cvijeće. U vaš život unose osjećaje i sjećanja koja ovise o boji koju predstavljate. Crvena boja je za ljubav, a ružičasta za prijateljstvo. Ali jeste li ikada razmišljali o žutim ružama! Oni se zapravo smatraju simbolom nevjere. Grčka mitologija također uključuje legendu o ovom vrlo popularnom cvijetu! Kloris, božica cvijeća i proljeća, jednom je šetala uokolo kada je pronašla beživotno tijelo nimfe. Ožalošćena, pretvorila je tijelo u cvijet. Zamolila je Zefira da odmakne oblake kako bi bog sunca Apolon mogao zagrijati biljku. Afrodita i Dioniz također su cvijetu dali ljepotu i mirisni nektar. Tri Gracije dodale su šarm, radost i sjaj. Dobiveni cvat bio je dovoljno lijep da se nazove “Kraljica cvijeća”. 

Tratinčice

Tratinčice:  Ako želite impresionirati svoju voljenu osobu tratinčica je najbolja opcija. Savršeno je stvoren od strane boga za sve koji su upravo zaljubljeni ili koji su tek spoznali osjećaj ljubavi. Točka označena žutom bojom simbol je prave ljubavi, nevinosti ili novog početka ljubavi. Ali nkad ih ne treba same pokloniti jer postoji i priča o usamljenoj tratinčici.

Jednom, u rano proljeće, dva sjemena su bačena nedaleko od rijeke. Jedna je izrasla u tratinčicu, s mekim bijelim laticama i sunčano žutom sredinom. Drugi je izrastao u ružu, slatku i gracioznu, s laticama boje ljetnog zalaska sunca. Zajedno su rasli i bili najbolji prijatelji. Jednog ljetnog dana ruža je rekla tratinčici: “Voljela bih vidjeti svijet. Želim otputovati u daleka mjesta i vidjeti kako je tamo gdje raste drugo cvijeće.” “Zašto bi to htio učiniti?” upitala je tratinčica. “Sviđa mi se ovdje uz našu rijeku. Lijepo je i mirno, pravo mjesto za dva cvijeta.” “Pretpostavljam da si u pravu”, uzdahnula je ruža. – Osim toga, nisam te mogao ostaviti.

Ali već sljedećeg dana, dijete se spuštalo do rijeke i ugledalo ružičaste latice ruže. “Oh, kakav divan cvijet”, rekla je. – Odnijet ću ga kući i dati majci. I prišla je i iščupala ružu ravno iz zemlje.Tratinčica je gledala kako joj prijateljicu odvode, nesposobna ništa učiniti da joj pomogne. I zaplakala je. Malo tko je ikada čuo cvjetni plač, a oni koji jesu kažu da na svijetu nema tužnijeg zvuka.

Dijete je donijelo cvijet kući, gdje je bio glasan i užurban i nimalo nije prikladan za malu ružu. Majka je stavila ružu u vazu i nakon nekoliko dana ta lijepa mala ruža uvenu, kao cvijeće koje je izvađeno iz zemlje.

Tratinčica je znala da je nemoguće da će se njezina prijateljica ikada vratiti, ali to je nije spriječilo da se nada. I tamo je sjedila, čekala i plakala cijelo ljeto, pa sve do jeseni. I taj je cvijetić čekao sve do zime, kada se, iscrpljena i hladna, sklupčala i uvenula. Tratinčica i ruža su se konačno spojile.I zato, molim vas, ako vidite dva cvijeta kako slatko rastu zajedno, nemojte jedan ubrati i staviti ga u vazu na stolu, nego ga ostavite tamo. Jer, i za cvijeće je život bolji kad imaš nekoga pored sebe. 

Ljiljan

Ljiljan:  Je li stiglo novorođenče u tvom poznatom životu! Zašto im ne pokloniš ljiljane? Ljiljani su najbolja opcija za predstavljanje za novi život koji je upravo ušao u lijep život.Ljiljan je bio posvećen božici Heri, božici žena, braka, obitelji i rađanja, te ženi Zeusa, boga neba, munja i groma u staroj Grčkoj, vladara svih bogova na planini Olimp.

Zeus, koji nije bio najbolji muž, imao je poseban odnos sa Alcemeom, običnom smrtnicom, a krajnji rezultat je bio da je on bio otac starogrčkog heroja Herkula.Zeus je, kao i svaki otac, želio samo najbolje za svog malog sina i znao je da ništa nije iznad mlijeka Here, njegove žene, kada je u pitanju podizanje grčkih bogova.Ali kako je ipak mogao nagovoriti Heru da hrani dijete zbog nezakonite afere njenog muža ?Za to je postojala samo jedna stvar, Zeus je drogirao Heru, čekao da utone u dubok san i stavio Herkula na njezine grudi.

Hera se, međutim, trgnula i odbacila jadnu bebu sa sebe, mlijeko, koje je šikljalo iz njezinih grudi, raspršilo se po nebesima, formirajući Mliječni put, nekoliko kapi koje su pale na Zemlju, niknule su kao cvjetovi ljiljana.Ljiljan simbolizira čistoću i ljepotu i ovisno o boji ili vrsti, ljiljan šalje različite poruke, bijela je za skromnost i djevičanstvo, narančasta je za strast, a žuta za radost.

Tulipani

Tulipani:  Jeste li strastveni ljubavnik u vašoj vezi onda je tulipan za vas. Ovaj prekrasni cvijet ima različito značenje od strastvene ljubavi do kraljevske obitelji. Tulipani su bezvremenski i razigrani cvijet, te idealan poklon za razne situacije. Uz njihovu široku paletu šarenih cvjetova, obično možete biti sigurni da postoji tulipan za svaku priliku o kojoj možete sanjati. Recite hvala dragoj osobi za nešto što je učinio za vas, podsjetite studenta izvan kuće da mislite na njega ili jednostavno uljepšajte dan svojoj najboljoj prijateljici blistavim buketom! Mogućnosti su beskrajne s ovim proljetnim favoritom.

Karanfili

Karanfili:  Ovo je jedini cvijet koji nosi sve različite boje koje su prisutne za sve različite tipove raspoloženja. Bilo da ste tužni, voljeni, strastveni itd. gdje svijetlocrvena predstavlja divljenje, tamnocrvena predstavlja duboku ljubav i privrženost, s druge strane bijeli karanfili predstavljaju čistu ljubav.Uobičajeni u bijeloj i svijetloružičastoj boji, karanfili su još jedan elegantan cvijet koji se povezuje s ljubavlju.Rimska legenda kaže da karanfili potječu iz vremena Isusova raspeća. Marija, koja je bila prisutna dok joj je sin ubijen, nije mogla suzdržati od suza. Na mjestu gdje su joj padale suze izrasli su karanfili. Ružičasti karanfil posebno je simbolizirao majčinu ljubav.

Narcis

Narcis:   Ako ste stvarno raspoloženi da nekome oprostite, dajte mu malo narcisa, pokažite svoje veliko srce prema njima. Samo idi i pokaži da si velika srca i prvi korak naprijed. 

Ovo je samo nekoliko prekrasnih cvjetova koji daju neko smisleno značenje vašem životu i životu vaše voljene osobe. Cvijeće je jednostavan način da izrazite svoje osjećaje. Ako niste tako pričljivi samo recite hvala Bogu, stvorili ste cvijeće s ogromnim varijetetima i značenjima i neka ljudi izraze svoje osjećaje uz pomoć cvijeća .

Učinite najtoplije ljeto ugodnim uz cvijeće i slatkiše Ako mislite da vrijeme utiče na vašu vezu, poduzmite inicijativu da se stvari zagrije po ovoj vrućini. Pošaljite svojim dragim slatkišima i cvijećem i pretvorite najtopliji mjesec u godini u najugodniji za njih.

Dostava cvijeća – Savjeti za ljeto

Evo naših vrućih savjeta za dostava cvijeća i slatkiša po ovoj vrućini. Odaberite hladne boje.Crvene ruže možda su najčešće korišteno cvijeće za romantične geste, ali boja se baš i ne slaže s ovim vremenom. Bolje je ostaviti crvene, žute i narančaste za jesen i zimu.

Ljeti možete pobijediti vrućinu bijelim i plavim cvjetovima . Ove boje su hladne za oči i mogu poboljšati raspoloženje. Također možete odabrati svjetlije nijanse ,boja breskve ili ružičaste .

Tu i tamo poneka ljubičica također ne bi škodila. Važno je kloniti se toplijih boja. Sačuvajte zagušljive, ogromne bukete za još jednu sezonu. Ljeti je bolje držati se svjetlijih i uglađenijih grozdova cvijeća. Zamislite nešto što primatelj može držati u vazi s vodom na svom stolu.

Nešto što mogu zadržati svježinu danima. Preporučujemo da uzmete u obzir naše ručno vezane bukete cvijeća i grozdove koji se lako mogu staviti u staklenku. Niti jedna gesta ljubavi nije potpuna bez slatkog. Šaljete li buket dragoj osobi, pobrinite se da uz njega bude i nešto slatko za poboljšanje raspoloženja. Bez obzira koliko brzo možemo isporučiti vaše čokolade , preporučujemo da odaberete slatkiše koji se neće topiti.

Dostava kad i kako!

Što kažete na košaru punu sezonskog voća ili kutiju punu šarenih makrona? Za vas imamo čak i luksuzne kutije raznih baklava . Ne dopustite da vruće vrijeme pomuti vašu vezu i da kiša na vašu ljubav! Pobijedite vrućinu najtoplijeg mjeseca s promišljeno ubranim darovima i cvijećem i umjesto toga pretvorite ga u najugodniji mjesec.

Znate li zašto svom šefu nije prikladno darovati crvene ruže? Jer svaki cvijet ima drugačije značenje. Crvene ruže, na primjer, simboliziraju ljubav i emocije.

Prikladnije su za romantične prilike kao što je Valentinovo ili rođendan vašeg voljenog . Vrlo malo ljudi zapravo ovlada umijećem odabira pravog cvijeća za svaku prigodu.

Prikladno – nije prikladno

Evo kratkog vodiča koji vam može pomoći da izbjegnete neugodne pogreške.

Rođendane Prikladno: Svaki mjesec ima svoj cvijet.

Neven je, na primjer, za listopad, a karanfil za siječanj.

Ruža je za lipanj, ali izbjegavajte crvene osim ako nije rođendan vaše voljene.Nije prikladno: osim crvenih ruža, žute karanfile treba izbjegavati na rođendane. Obično su rezervirani za suosjećanje.

Obljetnice

Obljetnice

Prikladno: svaka godišnjica prekretnice ima svoj specifičan cvijet. Za petu obljetnica, to je tratinčica . Za dvadeset i petu, to je iris. Ako niste sigurni koja je godina, idite na crveno ili ružičasto cvijeće.

Nije prikladno: općenito izbjegavajte žuto cvijeće jer ono simbolizuje prijateljstvo. Žuti karanfil je, opet, za tužne događaje.

Sastanak

Sastanak

Prikladno: Ako još ne želite priznati svoju ljubav, odaberite tulipane ili orhideje umjesto ruža .Oni su romantični, ali ne previše neodoljivi.

Nije prikladno: Izbjegavajte donositi cvijeće na prvom spoju. Činit ćete se previše očajnim. Izbjegavajte crvene ruže osim ako ne planirate predložiti svoj spoj.

Sućut

Sućut

Prikladno: Bijelo i plavo cvijeće su najprikladniji izbor za prenošenje vaše sućuti . Krizanteme, tratinčice i ljiljani utješit će ožalošćene. Žuti karanfili će podijeliti svoje simpatije.

 Nije prikladno: Crveni, ružičasti, narančasti ili bilo koji svijetli cvijet treba izbjegavati. 

Ozdravi brzo

Ozdravi brzo

Prikladno: Neven, perunika i gladioli su poželjni za pacijente koji se oporavljaju kod kuće ili u bolnici. Ovo cvijeće simbolizuje zdravlje, mir i otpornost.

Nije prikladno: Izbjegavajte cvijeće jakog mirisa.

Vjenčanje

Vjenčanje

Prikladno: vjenčano cvijeće treba biti točno prema temi i izboru mladenke i mladoženja. Mlada bi trebala imati najveći buket u sobi.

Nije prikladno: U većini kultura cvijeće se ne smatra prikladnim vjenčanim darom.Buketi djeveruša ne bi trebali biti veći od buketa mladenke.

 

Cvijeće za svaku drugu prigodu, kao što je cvijeće zahvale ili cvijeće za čestitke , treba odabrati prema osobnim preferencijama osobe. Ako znate njihovu omiljenu boju i ponešto o njihovoj osobnosti, napravit ćete savršen izbor.

Kako mi to radimo

Cvjećarna Hrvatska nudi dostavu cvijeća na sva mjesta u Hrvatskoj, kao i dostavu diljem zemlje putem naše pouzdane mreže cvjećara! Cvjećarna Hrvatska također nudi dostavu cvijeća istog dana za vaše potrebe za darovima u posljednjem trenutku u Hrvatskoj.

Zakoračite u našu cvjećarnicu, svijet živih buketa i iskrenih refleksija i osjetite kako cvjetate dok se prenosite u carstvo čuda i misterija.Svaka vas stranica poziva da proslavite vlastitu svetu ljepotu i njegujete radosni vrt u svom srcu.

S ljubavnim pismima koje šaljete svojim voljenim uz bukete, razmišljanjima o kreativnosti, razmišljanjima duha, cvjetnim pričama i još mnogo toga, ova inspirativna kolekcija dijeli čaroliju koja se razvija kada kažemo da svojoj mudrosti srca i zakoračimo u puninu našeg vlastitog jedinstvenog cvjetanja.Vaša Internet Cvjećarnica Hrvatska.

cvjećarna